Pallkragar

Våra standardpaket innehåller 105 st pallkragar som läggs på en ny EUR-pall. Med 105 st i varje paket utnyttjas höjden i lastbilen optimalt, men om kunden har några andra önskemål så kan vi givetvis anpassa mängden efter detta.
Ett paket med 105 st 1200x800 mm-kragar väger ca 800 kg och två paket staplade på varandra tar 1 flakmeter. Motsvarande för 600x800 mm-kragarna är ca 700 kg och 0,7 flm.

Pallkragar är vår huvudprodukt

Dimensionerna 1200x800 mm och 600x800 mm är standard och lagerförs för snabbare leverans. Vi specialtillverkar även pallkragar med längder från 540 till 5100 mm.

Våra standardförpackningar består av 50 eller 105 st kragar som läggs på en EUR-pall. Samtliga kragar stämplas med ISPM 15-stämpel, vilket intygar att de uppfyller ISPM-kraven för att skickas utomlands.

Screentryck


Önskar ni screentryck på kragarna så fixar vi det i valfri storlek och färg. Detta är ett utmärkt sätt att marknadsföra ert varumärke!

Råvaror

Vi använder endast svenskt, värmebehandlat virke av främst gran. Kanterna är rundade för att minska risken för personskador vid hantering.
Nedan listas de mått som gäller som standard, men det går att ändra t ex bredden på virket. Beslagen går att få i 2 mm och/eller färgade.

  • Virkets tjocklek: 19,5 mm (hyvlat)
  • Virkets bredd: 195 mm (hyvlat)
  • Standardbeslag: 1,25 mm galvade

Varför pallkragar?

Pallkragens fördelar och användningsområden inom lagring och transport är oändliga. Eftersom vi specialtillverkar kragar så kan de användas till alla sorters pallar. Kragarna staplas på varandra och du väljer själv hur hög din "låda" ska bli. På detta vis utnyttjas pallen optimalt och lastvolymen blir maximal.

Du kan även köpa till diverse tillbehör såsom lock, mellanlägg och avdelare för att ytterligare öka möjligheterna.

Vid uppackning kan sektioner smidigt plockas bort efter hand, och eftersom kragarna är hopfällbara tar de liten plats vid förvaring såväl som transport, vilket är bra för miljön. De är återanvändbara och mycket hållbara.